DESIGNDRØM

something 150 years old

Jeg har brukt mye lenger tid på dette enn det det ser ut til, haha! Så nå gir jeg meg selv et klapp på skuldra, for jeg har virkelig gledet meg til å få det opp.

I Høyjord, ca. 25. min fra Tønsberg ligger det en fantastisk fin gård som jeg er odelsjente til. For ca. 1 år siden fant vi ut at deler av huset er fra så langt tilbake som år 1630. Hvor fint, flott og utrolig kult er ikke det?! Uansett. Hvis vi ser oss tilbake omtrent 150 år så hadde huset flere vinduer (naturligvis nok), men tre av disse var litt utenom det vanlige. I hvert fall den dag i dag. De er åttekantet! De ble etter mange år byttet ut og satt på loftet, da min mor fant ut at hun ønsket å gjøre noe med disse. De er så dekorative, så hvorfor skal de stå å støve ned? Hun fikk satt speil i et av vinduene og malte rammen. Jeg har vært så heldig å fått dette, malt det i en annen farge og fått det opp på veggen. Ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er blitt i det.

 

Jeg elsker det.

 

Planen var i første omgang å fjerne all maling, men etter mange timer med pussing, fjerning av maling og noen timer til å dra meg i håret skjønte jeg at det måtte noe annet til. Det hadde jo vært så fint hvis jeg hadde fått av all maling, og sittet igjen med det gamle treverket, men jeg så rett og slett ingen annen løsning enn å lakke det. Eller, en litt lettere løsning i hvert fall. Jeg brukte sort matt lakk og ble veldig fornøyd med sluttresultatet!

 


Slike ting, med historie langt tilbake i tid betyr mer for meg enn noe annet. Tusen takk for at jeg har fått lov til å gi enda litt mer av det ♥

Stine Tokle

24.09.2015 kl. 19:19
So pretty :D

Beathe Kihle

24.09.2015 kl. 20:23
Ble utrolig fint!!!!

Marte

24.09.2015 kl. 23:07
Stine Tokle: takk! :D

Ida

28.09.2015 kl. 18:55
Råflott!

Har du fått ny glassplate allerede? :D

Marte

30.09.2015 kl. 11:29
Ida: Ja! Vi fikk nytt bord :-D
Marte

INTERIØR <3


KONTAKT
martemoyland@gmail.com
Follow

Search

Bloggdesign

hits