DESIGNDRØM

pumpkin vase

 • Skrevet 31.10.2015 klokka 12:31
 • Kategori: DIY

Jeg skal i hvert fall ikke kjøpe blomster på plantasjen igjen.Men det ble jo bra til slutt? Eller, første tanke var at den var litt "stygg-kul" så vi får jo se da. Vennligst se bort i fra de krølla bladene på tulipanene. 40,- betalte jeg for et himla tungt gresskar på Coop prix! Jeg sjanglet hjemover med gresskaret trykt oppi kurven på sykkelen, skar ut toppen, gravde ut innholdet og voila!


Jeg vet ikke helt hvor den skal stå ..

 

Hva syns du? :-) Har du laget noe utradisjonelt av et gresskar? Vis meg! :-D

halloweentips

 • Skrevet 28.10.2015 klokka 19:09
 • Kategori: DIY

Om hele tre dager er det duket for halloween, men selv om jeg er svært lite begeistret for denne "helligdagen" vil jeg allikevel komme med et par tips du kan gjøre med et gresskar! (Eller, jeg har stjelt det fra godt.no.)

 

foto//theblondielocks

Hvis du rett og slett er dritlei "skumle" gresskar med lys i, eller kanskje du ikke orker å se flere bilder på instagram av de som har laget en eller annen fancy gresskarpai, så kan du vel lage en vase? Skjær av toppen, grav ut innmaten, plasser en potteplante oppi og voila! Hvis underverket er litt ustø kan du jo skjære av litt i bunnen også. Denne skal i hvert fall jeg lage, den var jo så fin!

 

foto//rusticofoods

Apropos mat! Hiv ut de slitne suppeskålene fra IKEA og kjøp inn noen små gresskar i stede. Sett ovnen på 200 grader først. Skjær av toppen på gresskaret, grav ut innmaten og tilslutt krydre innsiden med salt. Sett i ovnen i 30-45 min, til det blir mørt. Her er det selvfølgelig viktig at gresskaret er stødig, så skjær gjerne av litt på bunnen for å få den stødig. (Skjær ikke hull, hehe) Dette vil så absolutt imponere gjester på lørdag, så kjør på!

 

foto//wineawesomeness


Når dere sitter rundt bordet på lørdag med gresskarskåler og en god dæsj suppe er det klart dere må ha drikke til! Til denne kule ølkranen trenger du et stort gresskar, tusj, kniv og en tappekran (fåes kjøpt i jernvarehandel). Start med å markere med tusj hvor du ønsker at topplokket skal være, dette behøver ikke være så stort, nok til at du får hånden nedi når du skal få ut fyllet. Etter at gresskaret er tomt markerer du hvor du vil at tappekranen skal være, tegn et eller annet fjes på gresskaret, fyll det opp med god drikke og kos deg!

 

Håper dere får en alle tiders halloween! Ser veldig frem til å gå ute på lørdag, flire av kostymer og drikke øl av fra et gresskar.

 

Marte.

 

 

DIY smashing coffee table

 • Skrevet 26.08.2015 klokka 18:00
 • Kategori: DIY

Hei dere! Jeg må ærlig si jeg gleder meg til høsten som har meldt sin ankomst. Selv om vi kanskje kan regne på én hånd hvor mange soldager det har vært i løpet av denne sommeren, så må jeg nesten si at jeg er lei av å ligge rett ut å slikke sol. Regn, levende lys, tv-serier, kosekrok og kjøligere grader har jeg gledet meg til og det ser ut til at det endelig leverer! Merker at jeg er litt mer i det kreative hjørnet, om det har med skolestart eller høsten, det vet jeg ikke.

Stuebordet mitt har jeg hatt i halvannet år og jeg er så glad i det! Jeg vil si at eplekasser/potetkasser kanskje er litt utdatert, men mine har faktisk litt historie bak seg! Min bestefar med hans far brukte disse for en god del år tilbake, så det å kunne få tatt de i bruk igjen gjør meg bare glad. Da jeg for halvannet år siden fant kassene synes tydeligvis min bestefar at det var hysterisk morsomt at jeg ble så begeistret for 4 stk skitne trekasser. Små gleder er store gleder! Haha!Jeg har skrudd sammen 4 eplekasser. For å få god støtte er det skrudd på to lister under + et ekstra hjul midt på. Vi kunne se etter en knapp uke at bordet begynte å svaie litt, så det femte hjulet gjorde susen. For å få et litt mer funksjonelt bord har fikk jeg bestilt en herdet glassplate på mål.


Akkurat passe stort, akkurat passe høyt, oppbevaringsplass og funksjonell overflate (se bort i fra fingermerker etter 3 sek.) 
Sist, men ikke minst; sabla fint og hjemmelaga ♥

 

Har du noe hjemmesnekret? Som du er glad i? :-D Jeg vil se!

update

 • Skrevet 16.08.2015 klokka 17:23
 • Kategori: DIY

Haha, dette var tid! Men skal jeg ha et avokadoTRE må jeg nok være tålmodig. Må bare vente sånn .. noen år.

Jeg har ingen grønne fingre, så om du har noen tips og triks til hva jeg må gjøre blir jeg veldig glad! Den får rikelig med sol, litt vann i ny og ned og masse kjærlighet. (hehe) Den overlevde to uker uten omsorg, så jeg sier meg fornøyd hittil.

 

 

Jeg vet, det er barnet mitt ..

 

soon to be ..

 • Skrevet 22.06.2015 klokka 20:00
 • Kategori: DIY

avokado tre! Hehe.
Etter TO måneder begynte det søren meg endelig å spire. Jeg skulle til å hive hele greia rett i søpla da jeg så at noe bitte lite hadde dukket opp. Nå derimot, vokser den litt og litt for hver dag. Jeg har stjelt litt på nettet om hvordan man gjør det, men tenkte jeg kunne lage et lite innlegg senere om nettopp hvordan man gjør det. :-)

 

Håper dere har hatt en fin sommer hittil!

 

M.

 

#diy #avokado

 

 

a little bit of marble. diy

 • Skrevet 13.04.2015 klokka 18:42
 • Kategori: DIY


Hva er det man IKKE kan bruke en gammel melkekartong til? Det er jo blitt veldig populært å ha litt marmor rundt om i hjemmet, men det kan jeg for så vidt skjønne for det er ganske så lekkert! På Panduro Hobby får du en rull kontaktpapir som skal etterligne marmor, det kan fås i både sort og hvitt og ligger under 100-lappen.

Det eneste du trenger i tillegg er en skarp tapetkniv, en lengre linjal (for å stryke ut luftbobler) og skjærebrett.

◊ Vask og tørk kartongen godt.
◊ Kutt av toppen på kartongen, du ser selv hvor høy du vil den skal være.
◊ Mål og tegn opp på baksiden av kontaktpapiret hvor mye du trenger.

      Fest kontaktpapiret! Med mindre du har gjort dette mange ganger eller bare har flaks, får du garantert luftbobler, da er det greit å ha linjalen eller tapetverktøy i nærheten til å stryke de ut :-)

Kontaktpapiret har jeg bla. også festet på pc og iPhone. Melkekartong i seg selv har jeg spraylakkert hvite og brukt til vaser, sparebøsse etc. I og med at det tidligere har vært væske oppi er det jo ikke noe problem å ha det i nå også. :-)

Lykke til :-)

M.

 

#diy #marble #milk #interior

castle

 • Skrevet 10.04.2015 klokka 21:02
 • Kategori: DIY

 

 

Elsker det lille "slottet" over senga. Samboeren er kanskje ikke fullt så glad for det, men det får han nesten bare finne seg i.
Enkelt, rimelig og morsomt!

El-tape får du kjøpt for en tyvekroning på Clas Ohlson. :-)

M.

 

#diy #tape #castle

 

concrete inside

 • Skrevet 07.04.2015 klokka 14:28
 • Kategori: DIY

Kamera mitt har endelig blitt ferdig reparert så nå gleder jeg meg til å ta bilder, vise bilder og skrive litt!

Jeg var innom bokhandleren på skolen i dag og fant en bok kalt "betong inne". Den inneholder masse inspirasjon, informasjon, ideer og godt beskrevet og detaljerende bilder og tekst om hvordan du går frem. Såå mye lekkert du kan lage! Man får også garantert mange ideer selv også når man ser hva andre har laget.  

Jeg syns betong kan være så utrolig stilig og skulle veldig gjerne hatt mer av det i leiligheten, så den vakre dagen hvor boligkjøp skjer, den ser jeg jammen frem til. Drømmer om bla. en kjøkkenbenk i betong!  Betong som bryter opp med f.eks tre og glass er så spennende og gir et veldig røft preg. Det å kunne bryte opp med både farger og materialer gjør alt så mye mer spennende og lekent! Akkurat nå er jeg opptatt med skole, ny jobb og litt andre prosjekter, men så fort dette er gjort skal jeg gå til innkjøp av betong og sette i gang. Boken kan dere bla. finne her eller i en bokhandler nær deg. Etter dette er publisert skal i hvert fall jeg sette meg ned å bla litt! Gleder meg. Finner du ikke nok inspirasjon i denne boka er jeg hyppig til å legge inn litt i mappa på pinterest, her. 

Hvis du er litt i startfasen eller ikke har gjort dette før, vet jeg at Panduro hobby har et hobbykit! Har ikke prøvd ut dette selv, men absolutt noe å teste ut i førsteomgang! Har du jobbet med betong før? Eller kunne tenkt deg? :)

M.

 

#concrete #diy #interior

 

 

Marte

INTERIØR <3


KONTAKT
martemoyland@gmail.com
Follow

Search

Bloggdesign

hits