DESIGNDRØM

N.C POSTERSNORMANN COPENHAGEN //

 

 

something 150 years old

Jeg har brukt mye lenger tid på dette enn det det ser ut til, haha! Så nå gir jeg meg selv et klapp på skuldra, for jeg har virkelig gledet meg til å få det opp.

I Høyjord, ca. 25. min fra Tønsberg ligger det en fantastisk fin gård som jeg er odelsjente til. For ca. 1 år siden fant vi ut at deler av huset er fra så langt tilbake som år 1630. Hvor fint, flott og utrolig kult er ikke det?! Uansett. Hvis vi ser oss tilbake omtrent 150 år så hadde huset flere vinduer (naturligvis nok), men tre av disse var litt utenom det vanlige. I hvert fall den dag i dag. De er åttekantet! De ble etter mange år byttet ut og satt på loftet, da min mor fant ut at hun ønsket å gjøre noe med disse. De er så dekorative, så hvorfor skal de stå å støve ned? Hun fikk satt speil i et av vinduene og malte rammen. Jeg har vært så heldig å fått dette, malt det i en annen farge og fått det opp på veggen. Ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er blitt i det.

 

Jeg elsker det.

 

Planen var i første omgang å fjerne all maling, men etter mange timer med pussing, fjerning av maling og noen timer til å dra meg i håret skjønte jeg at det måtte noe annet til. Det hadde jo vært så fint hvis jeg hadde fått av all maling, og sittet igjen med det gamle treverket, men jeg så rett og slett ingen annen løsning enn å lakke det. Eller, en litt lettere løsning i hvert fall. Jeg brukte sort matt lakk og ble veldig fornøyd med sluttresultatet!

 


Slike ting, med historie langt tilbake i tid betyr mer for meg enn noe annet. Tusen takk for at jeg har fått lov til å gi enda litt mer av det ♥

coffeestation


 

Selv om jeg ikke drikker kaffe er jeg så glad i det lille hjørnet allikevel!
Den herlige fløtemugga fra Bloomingville passer perfekt ved siden av salt og pepperbøssene fra Muuto (har kanskje ikke noe med kaffe å gjøre). Kaffemaskinen er fra Dolce Gusto og heter Mini Me. Den er så søt, liten og hendig, med andre ord passer den perfekt på en kjøkkenbenk med liten plass. Maskinen lager flere forskjellige typer drikke. Kaffe i alle varianter, pluss varm sjokolade for kalde dager og iskald iste på varme sommerdager! :-D Mannen i huset er fornøyd og det er jeg og!  

 

coffeestation

 

Sommeren har gått til reise og jobb, kreativiteten i disse tider er ikke helt på topp, men det tror jeg kommer seg.
Gjennom sommeren har jeg hatt et lite prosjekt på gang, nemlig noe som kommer fra gården som jeg er odelsjente til! Litt over 100 år gammelt er denne saken som jeg holder på med, så jeg gleder meg til å vise dere. Håper sluttresultatet blir bra.

Skolen begynner om knappe to dager og jeg gleder meg til å få gjort noe kreativt igjen, krysser fingrene for morsomme fag.

 

 

HALLWAY


Hei! Og god pinse! Ikke at jeg gjør noe ut av disse dagene, er det noe man skal egentlig? En kort dag på jobb på lørdag OG fri på mandag gjør meg ingenting. Tirsdag står eksamen for tur og jeg er såå spent! Uansett ..

Tenkte å vise litt av gangen min i dag. Første rom jeg kommer inn i når jeg entrer et hjem syns jeg sier mye om personene som bor der, så viktig å gjøre et godt førsteinntrykk! Hehe. Jeg har nettopp tatt i et skippertak her i heimen så jeg ble litt inspirert til å vise dere litt :-)


 

↑ Jeg elsker gulfargen jeg har i gangen. Jeg dro tidligere på Jernia med et putetrekk i en fantastisk frisk gulfarge. Der fikk de peilet ut den samme fargen så jeg gikk ut døren med et malingsspann i samme farge! Der ser dere resultatet på de gamle pinnestolen. De sorte knaggene fra muuto fikk jeg i gave, og gikk til innkjøp av en gul str M.

↑ Jeg må nesten også fortelle om dørmatten jeg har i gangen. Den er nemlig resirkulert og laget av gamle bildekk! Hvor kult er ikke det? Dørmatter må vel være noe av det kjedeligste som finnes, men når en så fin, enkel og miljøvennlig matte finner øyene mine er det ikke så veldig vanskelig.

↑ Skohylla eller sittebenken som man også kan bruke den til, er en eksamensoppgave som jeg har jeg laget selv. Enkel og fin! Den består av to helt like deler og kan enkelt flyttes på. Jeg har også en del hengende på veggen i stua.

↑ Melkespannet er jeg så glad i! Den har jeg fått av min bestefar og har vært i bruk siden 1936. Dog de siste årene brukte bestefar den til ølbrygging. Hehe. Nå blir det verken brukt til å oppbevare melk eller ølbrygging, men til å samle div paraplyer og skohorn. Ting som har en verdi, en historie er gull verdt og kan ikke måle seg med dyre designmerker.

↑ Til slutt ville jeg bare vise dere den superkule WIFI-plakaten. Den er mikset på Word så det er ikke akkurat noe kompliserte greier. Får man besøk får man ofte spørsmålet om passord, så like greit å komme dem i forkjøpet. Eller ..?

 

Håper du liker gangen min :-)
Marte.

 

 

 

#hall #muuto #interior #myhome #

 

 

something blue

Hei!

Eksamen står litt i hodet på meg nå, det samme gjør for så vidt også leiligheten.. Men et lite tilskudd i putefamilien har jeg kapret meg og fargen er fabulous! Haha. Ville bare stikke innom å vise en liten del av stua mi :-) Jeg syns i hvert fall blåfargen var verdt å vise!

 

 

 Putetrekket i velur er fra Jakobsdals, lysestaken fra Bolia, deilig duftlys fra IKEA og "godteridunk" fra AC design på Bærums verk.

I et senere innlegg vil jeg gjerne vise dere litt nærmere bilde av bordet mitt! Jeg skal bare få ut fingeren først.

 

M.

 

#interior #bolia #jakobsdals # acdesign #livingroom

 

Marte

INTERIØR <3


KONTAKT
martemoyland@gmail.com
Follow

Search

Bloggdesign

hits