DESIGNDRØM

milk lamp

  • Skrevet 30.09.2015 klokka 22:49
  • Kategori: Innkjøp

Jeg vet ikke hvor lenge jeg har sikla, drømt og tenkt på milk lamp fra &tradition, men i dag dere .. Hehehe. 

Lune hjem fyller 10 år i oktober og feirer med noen fine priser! Torsdag, fredag og lørdag denne uken setter de ned prisen fra 1.295,- til hele 899,-. Følgere på instagram var heldige som fikk nyheten en dag før :-) Du finner milk lamp med natural oak her, black oak her og smoked oak her. Jeg har egentlig alltid sett på Natural oak, men bestemte meg i siste liten for smoked oak. Lampen består av hvitt opal glass, dimmer og 2m lang ledning. Gleder meg til den kommer i hus ♥

 

Hva syns du om lampen? Fin? :-D

 

#interior #milklamp #andtradition

 

N.C POSTERSNORMANN COPENHAGEN //

 

 

something 150 years old

Jeg har brukt mye lenger tid på dette enn det det ser ut til, haha! Så nå gir jeg meg selv et klapp på skuldra, for jeg har virkelig gledet meg til å få det opp.

I Høyjord, ca. 25. min fra Tønsberg ligger det en fantastisk fin gård som jeg er odelsjente til. For ca. 1 år siden fant vi ut at deler av huset er fra så langt tilbake som år 1630. Hvor fint, flott og utrolig kult er ikke det?! Uansett. Hvis vi ser oss tilbake omtrent 150 år så hadde huset flere vinduer (naturligvis nok), men tre av disse var litt utenom det vanlige. I hvert fall den dag i dag. De er åttekantet! De ble etter mange år byttet ut og satt på loftet, da min mor fant ut at hun ønsket å gjøre noe med disse. De er så dekorative, så hvorfor skal de stå å støve ned? Hun fikk satt speil i et av vinduene og malte rammen. Jeg har vært så heldig å fått dette, malt det i en annen farge og fått det opp på veggen. Ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er blitt i det.

 

Jeg elsker det.

 

Planen var i første omgang å fjerne all maling, men etter mange timer med pussing, fjerning av maling og noen timer til å dra meg i håret skjønte jeg at det måtte noe annet til. Det hadde jo vært så fint hvis jeg hadde fått av all maling, og sittet igjen med det gamle treverket, men jeg så rett og slett ingen annen løsning enn å lakke det. Eller, en litt lettere løsning i hvert fall. Jeg brukte sort matt lakk og ble veldig fornøyd med sluttresultatet!

 


Slike ting, med historie langt tilbake i tid betyr mer for meg enn noe annet. Tusen takk for at jeg har fått lov til å gi enda litt mer av det ♥

Designers saturday - part two

Som jeg har gledet meg til å vise siste del!

På design- og arkitektursenteret hadde også Normann Copenhagen showroom. De holdt til i øverste etasje, med den aller fineste arkitekturen. ♥  De murveggene der altså, jeg svimer av ..
Amp lamp // Simon Legald

 


Hehe.

Var så heldig å få med meg to plakater hjem fra Normann Copenhagen også. De er allerede plassert på veggen i stua. Jeg skal vise dere senere. 
 

 Et lite dryss med noen andre favoritter :


Lune pendant // Sverre Uhnger for Brdr. Krüger

 


Alki husker ikke navnet på denne stolen, den kommer ikke til å gå ut av hodet med det første uansett. Har du sett noe så fint før? Eller like fint da. Den var i hvert fall overraskende god å sitte i også! Franskmenn altså ♥

Jeg vil også vise enda en favoritt! Eller flere da. Erik Jørgensen har så ufattelig mange fine modeller, jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hva jeg ville hatt i min egen stue. Å herregud!


EJ 5 Corona // Poul M. VoltherEJ 123 Toward // Anne Boysen FAVORITT


EJ 320 Spring // Erik JørgensenEJ 101 Queen // Hans J. Wegner fine mamma ♥  


Kan tenke meg at du har en favoritt du også? Ja? Ja? Tenkte meg det.

 

"Good design is all about making other designers feel like idiots because that idea wasn't theirs."

- Frank Chimero

 Håper du ble litt inspirert og kanskje også vil ta turen neste gang? Det var hele 7844 personer som var der i år, ses vi i 2017? :-)

 

#designerssaturday

Designers saturday - part one

Lørdag 05. var det duket for Designers saturday! Jeg tok toget inn med min kjære mor, du kan tro vi var spente. Da mamma var der sist holdt de denne happeningen kun vært 4. år, det gjør de heldigvis ikke lenger, jeg har nemlig store planer om å dra inn neste gang! Om hele 2 år .. Skrev litt om D.S tidligere her. De har 10 stoppesteder rundt om i Oslo. Vi begynte på stopp nr. 10 ved Nationaltheateret og tok deretter bussen andre veien. Noen stoppesteder har leverandører som leverer for eksempel kjøkken, bad etc. Andre har showroom med kjente leverandører for møbler og interiør. Vi rakk ikke innom alle stoppene, men nok til å dagdrømme for en god stund fremover ♥

Første stopp var hos Tannum møbler, her fikk vi øye på så mange herligheter fra bl.a. Gubi, Moooi og Louis Poulsen.

(HAHA, jeg var 3cm med flaks unna av å velte denne. Hadde jo tatt seg ut).

 

Hos naboen, Vitra finnes det noen sabla fine go'biter. ♥Altså, hva gir du meg? East River Chair //  Hella JongeriusThe Cork Family // Jasper Morrison Kan brukes som sidebord eller stoler. Aaaltfor kule.

Vitra er et møbelselskap fra Sveits. Dette er produsenten av verkene til mange kjente møbeldesignere. I Tyskland, en time utenfor Bern kan du besøke Vitra Design Museum. Her kan du se klassikerne gjennom tidene, det er så ufattelig mye kult!

Titt innom her så kan du finne dine favoritter. De har garantert noe du har sett før, ikke sett før og definitivt noe du elsker.

 

Neste stopp var nr. 1. Hausmannsgate. Hay hadde showroomet sitt i Kulturkirken Jakob, så gøy å kunne bruke steder som dette, det gjør utstillingen så mye mer interessant og gøyal! 

I bygget ved siden av, Norsk design- og arkitektursenter var det flere kjente og ukjente utstillere. En av dem var Stolab Möbel.

Stolab er en svensk leverandør som har holdt på siden 1907. Verket Interiør på Bærums Verk forhandler disse, så vidt jeg vet har de også noen av de modellene i butikk. Produktene er i heltre og består av det fineste treverket jeg har sett på lenge. Strukturen i treverket, utførelsen og helheten. Nydelige møbler ♥

 

Stay tuned, del 2 kommer snart. Og der kommer det sabla mye fint ♥

 

#designerssaturday #interior #hay #vitra #stolab #moooi #

 

sneak peek - designers saturday


Lune pentant // Brdr. Krûger 

Jeg er nylig kommet hjem fra en utrolig flott og spennende dag i Oslo, med mange fine og talentfulle utstillere. Gleder meg virkelig til å se gjennom bilder, skrible ned alt sammen og til slutt vise dere det jeg har sett. I mellomtiden får dere kun en liten smakebit. :-)

 

#designerssaturday 

Marte

INTERIØR <3


KONTAKT
martemoyland@gmail.com
Follow

Search

Bloggdesign

hits